AnttiRaunio

Tykkäyksistä tekoihin, etkot Eduskuntatalolla 4.4.2014 klo 16:00

Olen vuodesta 2009 lähtien yrittänyt takoa päättäjille järkeä, koskien maamme pomppoilevaa alkoholipolitiikkaa. Se on sittemmin jo muuttunut puhtaaksi holhouspolitiikaksi, jolla ei edes auteta sitä kuuluisaa 10% ongelmakäyttäjien ryhmää. Vuodesta 2011 lähtien kirjoitukseni ovat saavuttaneet päättäjien lisäksi myös suuren joukon huolestuneita kansalaisia, SoMe:n ja teidän tykkäyksien ja jakojen ansiosta. Kiitos siitä! Valitettavasti allekirjoittaneen, useiden asiantuntijoiden ja ennen kaikkea kansan mielipiteet eivät tahdo mennä perille päättäjille, laajasta SoMe -levikistä huolimatta. Vaikuttaa siltä, että kansanedustajamme olisivat muuttuneet virkamiesten kumileimasimiksi. Tämän vuoksi aion itse turvautua näppäimistön ja tiedon valtatien lisäksi perinteisempään keinoon. Aion käyttää perutuslaillista oikeuttani ja osallistua elämäni ensimmäistä kertaa mielenosoitukseen!

 

Joukko palvelu- ja panimoalan huolestuneita työntekijöitä ja yrittäjiä on päättänyt kokoontua etkoille Eduskuntatalon portaille 4.4. klo 16:00. Itse toivon tilaisuuden muodostuvan todelliseksi massatapahtumaksi, jossa osoitamme rauhassa, että haluamme oikeasti eroon holhoavasta, verotuloja Viroon siirtävästä ja työpaikkoja maastamme syövästä politiikasta.

 

Emme halua siis uusia nukkumaanmenoaikoja, puolestamme ravintolat/baarit/yökerhot saisivat olla auki vaikka 24 tuntia. Näin se on Virossakin ja tiedoksi tädeille ja sedille sinne Arkadianmäelle, että pidämme itseämme yhtä kypsinä kuin virolaiset. Emme halua rajoittaa työssäkäyvien kansalaisten mahdollisuuksia ostaa olutta kotimaisista kaupoista. Emme ymmärrä, miksi valtiolla tulee olla monopoli yli 4,7 prosenttia alkoholia sisältävissä tuotteissa. Emme ole valmiita maksamaan kolminkertaista hintaa juomistamme, verrattuna muihin EU –kansalaisiin. Emme ymmärrä sitäkään, miksi alkoholimainonnan tulot ohjataan valtiovallan toimesta ulkomaisille tahoille. Emme ymmärrä, miksi panimoiden pitää maalata olutrekkansa uusiksi. Emme ymmärrä, miksi ravintolat eivät saisi houkutella asiakkaita alkuillan alennuksilla. Emme ymmärrä, miksi tarjoillun alkoholin Alv ei voisi olla ruuan kanssa samalla tasolla. Me ymmärrämme ainoastaan sen, että tällä holhouspolitiikalla valtio on menettänyt työpaikkoja ja verotuloja. Vastaavasti me kansalaiset olemme ahdistuneita ja läpeensä kyllästyneitä tällaiseen holhoamiseen. Itse tunnen myös voimakasta häpeää, kun yritän selittää maamme holhouspolitiikasta johtuvia outouksia ulkomaalaisille kollegoilleni ja ystävilleni. Näiden keskusteluiden valossa en usko, että maastamme kehittyy ikinä todellista matkailumaata, johon meillä muuten olisi kaikki edellytykset.  Me vaadimme yksiselitteisesti muutosta nykyiseen politiikkaan!  

 

En olisi ikinä uskonut näkeväni itseäni barrikadeilla. Valitettavasti, pieni joukko virkamiehiä ja päättäjiä on holhousvimmoissaan vienyt, ja jatkuvasti vie, yhteiskuntaamme sen verran metsään, että tunnen tapahtumaan osallistumisen kansalaisvelvollisuudekseni. Toivon, että kaikki, joiden työpaikkoja nämä mahdolliset uudet holhouslait koskettavat, kokisivat asian samalla tavalla ja saapuisivat paikalle täynnä taistelutahtoa perjantaina 4.4. klo 16:00. Luonnollisesti myös kaikki ne holhoukseen kyllästyneet kansalaiset, joita tiedän maassamme oleva selvä enemmistö, saapuisivat paikalle, tai ainakin osallistuisivat näiden etkojen markkinointiin.

 

Eduskuntatalon etkoille saapuville jaetaan tapahtuman yhteydessä rannekkeet, joilla saa etuja baareista, ravintoloista ja yökerhoista samana iltana. Kaikki ravintoloitsijat ovat tervetulleita lähettämään omat tarjouksensa ”Etkot FB-ryhmän” ylläpitäjälle, joka sitten julkaisee ne kootusti ryhmässä. Itse vetoan kaikkiin, että käytätte tarjouksia hyväksi tuona iltana ja sillä tavalla tuette kotimaista palvelualaa. Luonnollisesti olisi lisäksi hienoa nähdä tuona perjantaina harvinainen taksijononäkymä pääkaupunkimme keskustassa klo 04:00…

 

Etkoille pääsee ilmoittautumaan osoitteessa:

 

https://www.facebook.com/events/828587703821967/?ref_newsfeed_story_type=regular&source=1

 

Toivottavasti jakaisitte tapahtuman myös omalla seinällänne ja kutsuisitte mahdollisimman paljon ystäviänne paikalle!

 

Helsingissä 21. Maaliskuuta 2014

 

 

Antti Raunio

Toimitusjohtaja/ravintoloitsija

 

P.s. Helppo vaihtoehto olisi karistaa tämän maan pölyt jaloista ja suunnata etelään. En kuitenkaan ole valmis vielä luovuttamaan, sillä tämä on hieno ja puolustamisen arvoinen yhteiskunta ja maailman paras maa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Olen jokaisesta kirjoituksessa mainitusta holhousteesistä samaa mieltä. En ymmärrä ollenkaan, miksi Suomessa on täysin järjettömiä sääntöjä alkoholiin ja ravintoloihin liittyen.

Tuollainen holhous on ihmisten kiusaamista ja kyykyttämistä ja tekee yritystoiminnankin mahdottomaksi.
Ne, jotka viinaa väärinkäyttävät, saavat sitä kyllä, kellonajasta tai ravintoloiden aukioloajoista riippumatta.

Ja lisättäköön vielä, että itse en ota kuin kuohuviinilasillisen juhannuksena ja uutena vuotena, mutta nekin päätökset otanko ja mitä otan haluan tehdä itse, eikä ylhäältä määräten jokin paremmin tietävä täti.

Suomeen pitäisi saada sitovat kansanäänestykset Sveitsin malliin asiakysymyksistä, silloin emme olisi yksittäisten omia ihmeellisiä agendojaan ajavien ministerien oikkujen varassa, joita heidän koko puolueensa nappia painamalla vielä käsittämättömästi tukee.

Hienoa, että joku jaksaa nousta näitä järjettömyyksiä vastaan!

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio

Itse alan olla myös Sveitsin mallin kannalla. Tuntuu siltä, että suurinosa kansanedustajistamme ovat pelkkiä virkamiesten kumileimasimia. Sveitsin malli yhdistettynä teknologiaan voisi jopa luoda hyvää suomi -brändiä maailmalle...

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Kuulut kuitenkin kokoomukseen? Ilmeisesti kokoomus ei ole puolueena asemassa jossa näille asioille voi tehdä jotain?

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio

Valitettavasti rivijäsenenä en täysin pääse päättämää puolueemme linjasta ;) Lisäksi vastuuministeri uuden alkoholilain valmistelussa on sosiaalidemokraatti. P.s. onneksi ryhmäkuri ei sido meillä rivijäseniä, muuten varmaan heittäisivät pellolle...

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Nojoo pointtejahan nuokin. SoTehan on kokkarin hallussa mutta nuo alkoholiasiat on jossain vaiheessa otettu siltä pois. Siltikin, 5 vuotta tuuleen huutamista ja silti jäsenmaksun maksamista ... eikö ole yhtään mietityttänyt?

Itse alkoholipolitiikan mielettömyydstä olen toki samaa mieltä.

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio Vastaus kommenttiin #5

Moneen otteeseen. Nyt täytyy rehellisesti myöntää, et saattaapi olla jäsenmaksu jopa maksamatta… Silti mielestäni aina kannattaa yrittää vaikuttaa asioihin.

Käyttäjän akuaarva kuva
Aku Aarva

Täsmälleen näin! Osallistun mielenosoitukseen - aihetta olen aikaisemmin kommentoinut itsekin.

http://akuaarva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141034-si...

Joni Kallio

Hyvä Raunio! Mukana ollaan. Tuki kaikille kannanotoillesi sekä koko ravintola alalle koskee myös meitä turvallisuusalan toimijoita. 4.4 klo 16 nähdään.

Joni Kallio

Mielelläni nostaisin myös enemmän ravintola-alan sidosryhmien heikkenevää tilannetta esille. Esimerkkinä turvallisuusalan yrittäjät (pien-), joilla alkaa hommat hiipumaan aina kun alkoholiverotusta nostetaan tai ravintoloiden aukioloaikoja supistetaan. Vapauttakaa meidät holhouksen kahleista niin teemme teillle työpaikkoja sekä verotuloja.

Hanna Maria Mäkelä

(Varmaankin 4,7 tilavuusprosenttia, eikä 4,7 promillea. Olis melkein kaikki juomat monopolilla tuolla logiikalla)

Jos asuisin Helsingissä, tulisin etkoille ehdottomasti.

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio

Kiitoksia, nyt oli ollut ajatuskatko.

Käyttäjän viitala kuva
Elina Viitala

Hiljattain kävin Tallinnassa, ja laivalla näki todeksi sen miten suomalaiset raahaavat selkä väärällään alkoholia Suomeen. Laivasta ulos ajavien (suomalais)autojen iskarit pohjassa.

Eli joo, kannattaa toki kiristää alkoholiveroja entisestään ja ajaa ravintola- ja matkailuala ahdinkoon, ne keillä on jano, hankkivat juomansa joka tapauksessa sieltä mistä halvimmalla saa.

Ellei sitten laiteta maan rajoja kiinni. Silleen P-korean tyyliin.....

Tapio Vähä-krekula

saa ja pitää jakaa. ja osallistua.

Toimituksen poiminnat