AnttiRaunio

Wappu-manifestini

  • Wappu-manifestini
  • Kippis paremmille päätöksille ja hyvää vappua!
    Kippis paremmille päätöksille ja hyvää vappua!

Valtion tehtävänä ei ole ylläpitää byrokratiaa, sillä siihen meillä suomalaisilla duunareilla ei ole varaa! Suomalaiset duunarit haluavat suuremman osan, kuin 2 200 euroa, kulutukseen siitä 4 900 eurosta, jonka työantaja hänestä keskimäärin maksaa!

Valtion tehtävänä ei ole käyttää meidän suomalaisten duunareiden rahaa yritystukiin ja muihin turhuuksiin. Oikeilla veroratkaisuilla elinvoimaiset yritykset pystyvät hankkimaan itse rahoituksensa kasvuun ja suomalaisten duunareiden palkkaamiseen. Oikeat veroratkaisut, yhdistettynä byrokratian nopeaan purkuun, houkuttelisivat myös ulkomaisia yhtiöitä ja investointeja maahamme. Valtion tehtävänä ei ole myöskään toimia pörssisijoittajana. Rahat tulisi sijoittaa sellaiseen infrastruktuuriin, jolla parannettaisiin Suomessa toimivien yritysten kilpailukykyä.

Valtion tehtävänä on harjoittaa uskottavaa talouspolitiikkaa. Viimeisten hallitusten toimet, ovat saaneet jopa hölmöläisten yrityksen kantaa valoa säkissä, vaikuttamaan älylliseltä toiminnalta.

Valtion tehtävänä ei ole verottaa suomalaista duunaria hengiltä, jotta osa kansasta voisi maata vain sohvalla, sillä siihen suomalaisella duunarilla ei ole varaa. Valtion tehtävänä on kuitenkin huolehtia niistä vähäosaisista, joita on kohdannut huono onni, ja jotka eivät oikeasti pysty huolehtimaan itsestään. Valtion tehtävänä on huolehtia myös niistä, jotka ovat jo oman työpanoksensa yhteiskunnalle antaneet. Valtion tehtävänä on tehdä tämä selväksi kaikille ja varmistaa keinoja kaihtamatta, ettei mukana ole yhtä ainutta vapaamatkustajaa.

Valtion tehtävänä on huolehtia siitä, ettei suomalaisen duunarin rahat mene kokonaan veroihin ja asumiskuluihin. Verovapaiden ammattiliikkeiden ja optioita jakavien vakuutusyhtiöiden, ei tulisi rikastua suomalaisen duunarin asumisesta. Valtion tulisikin huolehtia siitä, ettei asuntojen hinnat nousisi lainkaan seuraavien vuosien aikana, helpottamalla rakennusmääräyksiä ja pakottamalla kasvukunnat kaavoittamaan kohtuuhintaisia tontteja.   

Valtion tehtävänä ei ole rahoittaa Viron valtiota, holhouspolitiikan nimissä tehtävillä veronkorotuksilla. Suomalaisella duunarilla tulee olla edellytykset ostaa alkoholinsa kotimaasta, kohtuullisella haittaverolla, sillä jollakin ne alkoholista koituvat kulutkin on suomalaisen duunarin loppupeleissä maksettava.

Valtion tehtävänä on toimia kansanvälisten sopimusten mukaisesti ja rajallisilla resursseilla huolehdittava niistä, jotka oikeasti turvaa maastamme hakevat. Valtion on kuitenkin huolehdittava, ettei maastamme kehity ovet avoinna olevaa tupaa, jonne tullaan ja mennään ovet paukkuen. Valtion on huolehdittava siitä, että meillä on riittävät resurssit autettavien kotouttamiseen. Valtion tulee huolehtia myös siitä, että ”maassa maan tavalla”-periaatetta noudatetaan ja kantaväestön oikeuksia ei poljeta, vaan kunnioitetaan.

Valtion tehtävänä ei ole säästää suomalaisen duunarin koulutuksesta, mutta valtion on harjoitettava sellaista politiikkaa, että koulutustamme tehostetaan ja turhaa byrokratiaa puretaan. Suomalainen duunari ei viisastu, vaikka hallinnollisia professoreja olisi maassamme maailman eniten. Suomalaisen duunarin arvo säilyy, kun valtio pystyy tukemaan jatkokoulutusta läpi työelämän. Valtion on kuitenkin huolehdittava siitä, ettei ilmaista koulutusta käytetä vaan huvin vuoksi hyväksi, sillä kolmen tutkinnon duunareita ei voi muiden duunareiden rahoilla rahoittaa.

Valtion tehtävä ei ole nöyristellä työantaja- tai työntekijäjärjestöjen edessä. Suomalainen duunari on demokraattisissa vaaleissa valinnut hallituksen johtamaan valtiotamme. Hallituksen velvollisuutena on pitää tiukasti kiinni tästä vallasta ja käytettävä tarvittaessa kaikki lailliset keinot vallan palauttamiseksi hallitukselle. Luonnollisesti, on myös suomalaisen duunarin etu, että hallitus käy rakentavia keskusteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Valtion tulee huolehtia siitä, että yrityksillä on mahdollisuudet työllistää Suomessa asuvia duunareita.

Valtion on ennen kaikkea huolehdittava myös siitä, että suomalaisella duunarilla on taloudelliset edellytykset käyttää toisen suomalaisen duunarin palveluita arjessa. Nykyisin valtio ottaa liikaa välistä, edistäen työttömyyttä ja harmaata taloutta maassamme paljon enemmän, kuin Panama, tai muut veroparatiisit yhteensä! Tämä taas ajaa valtion ottamaan vielä enemmän välistä ja lainaamaan entistä enemmän maailmalta. Tässä oravanpyörässä suomalaisen duunarin kunto loppuu kesken ja olemme hetken kuluttua vain matkustajina pää alaspäin.

Vielä tänä vuonna tyydyn kirjoittamaan manifestin ja juhlin tätä suomalaisen työn päivää sunnuntaina Kaivohuoneella, nauttien toisten suomalaisten duunareiden tarjoilemasta alkoholista, josta on haittaverot maksettu moninkertaisesti kotimaahan! Jollei muutosta tapahdu, saatan ensi vuonna olla Kaivohuoneen sijaan barrikadeilla… 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vastustat siis hyvinvointiyhteiskuntaa!

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio

Jos kutsumme nykyistä menoa hyvinvointiyhteiskunnaksi, niin vastaus on KYLLÄ! Itse en ole nähnyt pitkään aikaan missään niin huonosti voivia ihmisiä kuin täällä viime vuosina.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Noh, noh. Tutkimusten mukaan suomalaiset kuuluvat maailman tyytyväisimpiin ja onnellisimpiin ihmisiin vaikka median kirjoittelusta saattaisi toisenlaisen kuvan saadakin. Mutta matkailu avartaa. Pieni trippi vaikkapa Afrikkaan, Lähi-Itään, Pakistaniin tai Intiaan voisi ehkä horjuttaa tuota näkemystä.

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio Vastaus kommenttiin #9

Onnellisia ihmisiä olen tavannut usein niin Afrikassa kuin pienissä kylissä vanhan Neuvostoliiton alueella vaikka rahaa ei ole käytännössä lainkaan kulutukseen. Matkailu todellakin avartaa ja monelle suomalaiselle suosittelisin matkaa esim. Viroon, joka todennäköisesti pystyy luomaan seuraavan 10 vuoden aikana VELATTOMAN hyvinvointivaltion.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #11

Onnellisia ihmisiä toki löytyy kaikkialta vaikka olot olisivat huonotkin. Noiden vertailututkimusten valossa suomalaiset kuitenkin keskimäärin kuuluvat tämän maapaloon asujaimista niihin onnellisimpiin. Ainakin toistaiseksi. Mitä Viroon tulee, olen hyvin taipuvainen uskomaan, että olet oikeassa.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Jo kohta 100 vuotta toimineen Suomen säällisen toiminnan takana on organisoituminen.

Blogistin mielestä valtion tehtävänä ei ole ylläpitää byrokratiaa.

Tarkoitaneeko blogisti sitä, että jokin muu taho olisi parempi hallinnon (=byrokratian) ylläpitäjänä vaiko sitä, ettei byrokratiaa tarvita lainkaan?

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio

Juuri tuossa 100 vuodessa piileekin se haaste… Tuon sadan vuoden aikana järjestelmästä on tullut liian raskas. Tämä on hyvin yleistä niin yrityksien kuin muidenkin valtioiden kanssa. Viron etuna on se, että järjestelmä ei ole vielä ehtinyt kasvattaa itse itseään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ns. byrokratia tarkoittaa sitä, että esim. verottaja lomakkeilla kerää sellaista tietoa, että verotus voidaan toimittaa oikeudenmukaisesti. Siinä on taustalla samaan pyrkivät lakipykälät.

Venäjä on tällä hetkellä kaikkein vapain maa tässä suhteessa. Siellä oikein rikkaan ei tarvitse noudattaa mitään lakia. Laki koskee vain köyhiä kuten meilläkin on havaittu.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Byrokratia ei vaikuta ainoastaan palkkaukseen. Suomen lait ja säädökset mahtuivat kolme vuotta sitten 42 hyllymetriin[1]. Jokaisen yrityksen pitää tietää tarkkaan ne säädökset ja lait noissa 42:ssa hyllymetrissä, jotka koskevat heidän yritystä.

Jos haluaa vähän perspektiiviä miten paljon kirjoja ja tekstiä on, niin päällekäin ladottuna niistä tulee yhtä korkea pino kuin mitä 15 kerroksinen kerrostalo on[2].

[1] http://www.hs.fi/m/kotimaa/a1369018113343
[2] http://www.visitraahe.fi/wp-content/uploads/2015/0...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Loistava kirjoitus. Saksakin pitää yllä hyvivointivaltion 10 pinnaa pienemmällä veroasteella.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Voisiko Saksaa auttaa suuruuden ekonomia (asukkaita n. 15-kertaisesti, asukastiheys samoin 15-kertainen Suomeen verrattuna) ja aika hyvä sijainti?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei kyllä se johtuu huonosti hoidetusta kilpailukyvystä. Liiasta verotuksesta, joka vielä lisää työttömyyttä, sekä euroopan suurimmasta julkisesta sektorista.

Käyttäjän JyrkiMkel kuva
Jyrki Mäkelä

Mainio manifesti Antilta. Aivan kuin republikaanien esittämä. Suomi ei ole pitkään aikaan ollut hyvinvointivaltio. Viikottain suomalaisia työikäisiä ihmisiä hoitavana ja tapaavana voin kertoa, että henkinen ja fyysinen pahoinvointi ainakin työikäisten keskuudessa on kohonnut hälyttävän korkealle. Ikävä sanoa mutta Suomessa tavalliset työtä tekevät ihmiset ovat lähinnä kengän pohjaan liiskautuneen purukumin kaltaisessa asemassa.

Toimituksen poiminnat