AnttiRaunio

On liian aikaista skoolata uuden alkoholilain kunniaksi!

Hallituksen esityksessä uudeksi alkoholilaiksi on paljon parannuksia yökerhojen osalta. Osa uudistuksista voisi olla peräisin vaikka allekirjoittaneen näppäimistöstä. Valitettavasti koko esitys on silti täyttä sitä itseänsä. Anniskelun osalta olisi lakia tullut yksinkertaistaa vielä paljon paljon enemmän. Itse asiassa yksi lause olisi hyvin riittänyt uudeksi alkoholilaiksi anniskelun osalta: Alkoholin myyminen alaikäiselle on kiellettyä! 

Yökerhojen suhteen vapautukset ovat marginaalisia, mutta silti toki tervetulleita. Mainonnan osalta palaamme vuoden 2008 tilanteeseen ja aukiolojen osalta pidän hyvänä, että jatkossa saamme myydä 30 minuuttia pidempään, eikä meidän tarvitse heittää kaikkia asiakkaita yhtä aikaa tasan klo 04:00 pihalle. Nykyisen lain puitteissa tämän aikarajan ylittäminen minuutillakin saattaa pahimmillaan johtaa satojentuhansien eurojen taloudellisiin menetyksiin yrittäjälle.

Kauppojen osalta laki on täysi torso. Ainut oikea toimenpide olisi ollut lakkauttaa Alkot kokonaan. Tuolloin Sipilän hallitus olisi oikeasti jäänyt historiaan hallituksena, jolla oli munaa vapauttaa kansa tuosta maatamme vaivaavasta holhouksesta. Se olisi ollut myös viesti kaikille maamme virkamiehille, että holhouksen ja turhan byrokratian aika on vihdoin ja viimein ohi. Kaikki muu kaupan osalta on naurettavaa näpertelyä!  Silti verorahoillamme elävät ”kaiken maailman dosentit” väittävät kilpaa lehdissä tuomiopäivän koittavan kansallemme, kun kaupassa myytävän alkoholin promille määrä nousee 0,8%. Sinänsä jo nyt kaupoissa on myyty suunnilleen tuon vahvuisia tuotteita, sillä eräiden valmistajien tuotteissa alkoholinpitoisuus tuppaa heittää suunnilleen sen verran ilmoitetusta.

Hallituksen esitys uudeksi alkoholilaiksi on muutenkin surkuhupaisaa luettavaa. Ensimmäiset 40 sivua on käytännössä satuja siitä, miten kansamme tulee kärsimään ja kuolemaan, jos saman paperin varsin vaatimattomat vapautukset astuvat voimaan. Se vaikuttaa olevan suoraan maamme pahimpien terveystalibanien kynistä. En enää ollenkaan ihmettele, että lain luonnokseksi asti kirjoittaminen vei ministeriössä niin kauan, sillä selvästi yhtään uhkakuvaa ei ole haluttu vahingossakaan unohtaa. Jännä asia kuinka turmiolle tuo 0,8% korotus tulee tyhmän ja tollon kansamme ajamaan!

Kaikista puutteista huolimatta hallituksen esitys on askel oikeaan suuntaan, vaikka onkin kovin pieni sellainen. Valitettavasti pelkään kuitenkin, että tammikuun aikana näemme ennennäkemättömän kampanjan tätä lakia vastaan. Esimakua olemme jo saaneet, kun joka ikinen maamme terveystalibani on kirjoittanut vähintään yhden mielipidekirjoituksen tai blogin kansan surullisesta kohtalosta, kun limuviinat tappavat nuorisomme. Siis samat limuviinat, joita on jo aikaisemminkin myyty kaupoissa, mutta jatkossa ehkä 0,8% vahvempina ja eri valmistusmenetelmällä tuotettuina. Yökerhoissamme olemme jo kautta aikojen myyneet näitä vahvempia limuviinoja, mutta niiden kysyntä on ollut laskusuunnassa jo pitkään. Nyt kun ne tulevat kauppoihin, niin terveystalibanien mukaan niiden suosio tulee räjähtämään ja lapsemme kuolemaan, vaikka eivät sitä saa lain mukaan edes kaupoista ostaa ja joille niiden luovuttaminen on myös rangaistavaa. Olisin ehkä tässä nostanut vaikkapa rangaistuksia alaikäisille välittämisessä, etteivät nämä tappavat limuviinat vain missään nimessä päätyisi lapsillemme. Tappavien limuviinojen välitys voitaisiin puolestani rinnastaa vaikka rangaistuksiin, joita tuomitaan kovien huumeiden kaupasta. On ne melkein 6% limuviinat sen verran tappia ja koukuttavia.

Mielestäni kaikkien tulisi myös muistaa, että mitään lakia ei ole vielä edes olemassa. On vasta hallituksen esitys, jota maamme kukkahattutädit henkeen ja vereen vastustavat. Keskustalle laki tulee olemaan kova paikka. Vaikka uskon pääministerin tolkun ihmisenä seisovan sen takana, pahoin pelkään hänen omien riviensä rakoilevan tässä asiassa. Kokoomus ja Perussuomalaiset voivat sen varmasti tuollaisena hyväksyä. Olen kuitenkin 100% varma, että luonnokseen yritetään saada merkittäviä muutoksia vielä tammikuussa. PAHIMMILLAAN LUONNOS VOI MUUTTUA SUUREKSI ASKELLEEKSI TAKAISIN KOHTI KIELTOLAKIA. Olen ollut hieman ihmeissäni, että Jaana Pelkosta ja Tolkku –yhteisöä lukuunottamatta me kaikki muut liberaalimpaa Suomea ajavat tahot olemme antaneet näiden valtionvihollisten mellastaa ilman minkäänlaista vastameteliä. Tolkun kansanedustajat tulevat tarvitsemaan alkuvuodesta täyden tuen meiltä, jotta pystyvät taistelemaan edes tämän vähän vapauksia tuovan hallituksen esityksen laiksi saakka!

HYVÄT SISKOT JA VELJET!

PYYDÄN TEITÄ VAPAAMPAA JA LIBERAALIMPAA KOTIMAATA RAKASTAVIA KANSALAISIA BARRIKADEILLE VIELÄ KERTAALLEEN! KAIVAKAA NÄPÄIMISTÖT ESIIN JA KIRJOITTAKAA NIIN BLOGEJA KUIN YLEISÖOSASTOKIRJOITUKSIAKIN! TUOKAA NIISSÄ SELVÄKSI, ETTEMME HALUA ENÄÄ ELÄÄ TÄLLAISESSA HOLHOUSYHTEISKUNNASSA . KERTOKAA TOLKUN SANOIN, ETTEI 0,8% KOROTUS TULE KOITUMAAN KANSAKUNTAMME TURMIOKSI VAIKKA MITEN TERVEYSTALIBANIMME NIIN VÄITTÄVÄTKIN. EI ANNETA METRIÄKÄÄN ETUMATKAA, EIKÄ TUUMAAKAAN PERIKSI NÄILLE  IANKAIKKISESTI HOLHOAVILLE! 

VIIME VIIKKOINA VALTAMEDIAT OVAT ANTANEET HUOLESTUTTAVAN PALJON TILAA NÄILLE TERVEYSTALIBANEILLE. JUTUISTA ON TAHTONUT PUUTTUA KUNNON VASTA-ARGUMENTIT JA TOLKULLISIA KANTOJA EI OLE PYYDETTY LAINKAAN. VAATIKAA LEHDISTÖLTÄ TÄSSÄ ASIASSA TASAPUOLISTA KÄSITTELYÄ! KOMMENTOIKAA JA KERTOKAA OMAT MIELIPTEENNE!

MINÄ EN TULE LAITTAMAAN NÄPPÄIMISTÖÄ TUPPEEN ENNENKUIN VIINA ON MAITOKAUPOISSA JA ANNISKELUTOIMINTAA EI OHJAA ERILLINEN ANNISKELULAKI. SIINÄ VÄLISSÄ TULEN TEKEMÄÄN KAIKKENI MAAN PALVELUALOJEN TYÖPAIKKOJEN PUOLESTA MM. AJAMALLA MERKITTÄVÄÄ ALV:N LASKUA NIIN ANNISKELUUN KUIN KAIKKIIN MUIHINKIN KOTIMAISIIN PALVELUIHIN. EDUSTUSKULUT TULEE MYÖS JATKOSSA SAADA VÄHENTÄÄN PUOLEN SIJAAN TÄYSIMÄÄRÄISINÄ, SILLÄ TUOLLOIN YRITYKSET KÄYTTÄVÄT ENEMMÄN PALVELUITA JA LUOVAT NÄIN MAAHAMME TYÖPAIKKOJA. GUGGENHEIMIN TILALLE HALUAN SELLAISEN MATKAILUINVESTOINNIN, JONKA TAKANA ME KAIKKI SUOMALAISET VOIMME YLPEINÄ SEISTÄ JA JONKA AIKAANSAAMILLA MATKAILUTULOJEN KASVULLA VOIMME JATKOSSA RAKENTAA LASTENSAIRAALAMME ILMAN KERJÄÄMISTÄ!

VAADIN, ETTÄ VALTIO SIJOITTAA JATKOSSA 100 MILJOONAA VUODESSA KOTIMAISIIN MATKAILUINVESTOINTEIHIN. TÄMÄ ON HUOMATTAVASTI VÄHEMMÄN KUIN SE TUKI, JONKA ANNAMME VEROVAPAILLE KELLUVILLE VIINAKAUPOILLE NYKYISIN. ITSE LUPAAN  NÄIDEN MUUTOSTEN TUOVAN SATOJATUHANSIA TYÖPAIKKOJA MAAHAMME JA POISTAVAN NUORISOTYÖTTÖMYYDEN KOKONAAN!

HYVÄT SISKOT JA VELJET, KERTAALEEN VIELÄ PYYDÄN TEITÄ KAIKIA TARTTUMAAN NÄPPÄIMISTÖIHINNE JA KIRJOITTAMAAN SUORAAN SYDÄMISTÄNNE MITÄ ME SUOMALAISET OIKEASTI HALUAMME! JOKAISELLA RIVILLÄ ON MERKITYSTÄ, LÄHTI SE SITTEN KANSANEDUSTAJAN TAI RAHTARIN NÄPPÄIMISTÖSTÄ! TÄSSÄ ASIASSA KANSALLEMME EI RIITÄ TORJUNTAVOITTO, VAAN VASTAPUOLEN EHDOTON ANTAUTUMINEN ILMAN EHTOJA!

Espoossa 9. joulukuuta 2016

 

Antti Raunio

Yökerhoäijä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Karri Aronen

Nyt vetoat vähän väärään ylimystöön.
Kimjong saattaisi jopa kuunnella mtta tämä eio lekaan mikään
vapaa maa vaan Suoli.

Suomen olot vapautuvat siinä kohtaa kun aurinko sammuu, ei ennen.

Karri Aronen

Nyt vetoat vähän väärään ylimystöön.
Kimjong saattaisi jopa kuunnella mutta tämä eio lekaan mikään
vapaa maa vaan Suoli.

Suomen olot vapautuvat siinä kohtaa kun aurinko sammuu, ei ennen.

Timo Virta

Mikään lakihan ei kiellä myöskään kertomasta omaa mielipidettä alkoholilain uudistuksesta tai koko Suomen alkoholipolitiikasta muiden EU maiden MEPeille. Eli sinne vaan meiliä ja viimeisetkin monopolin rippeet on kohta mennyttä.

Toimituksen poiminnat